Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz do popołudniowej herbatki lub kawy.
Rozpuść tłuszcz i wymieszaj go z mlekiem, a potem podgrzej do temperatury około 37 C.
Drożdże pokrusz do miski i zalej małą ilością mleka z roztopionym tłuszczem, a następnie całość wymieszaj i dodaj resztę mleka.
wsyp cukier, sól, proszek do pieczenia oraz większość mąki. Wyrób ciasto na gładką masę- ręcznie lub mikserem.
Przykryj je i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, z dala od przeciągów.
Rozłóż ciasto na stolnicy oprószonej mąką i podziel je na osiemnaście części.
Z poszczególnych kawałków utwórz wałeczki o długości około 40 cm, a następnie z każdego z nich uformuj kształt precla.
Precelki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia na 30 minut. Podgrzej piekarnik do temperatury 250 C.
Piecz je na środkowym poziomie piekarnika przez 8 -10 minut. Jeszcze ciepłe posmaruj roztopionym masłem i obtocz w cukrze.
Ciambelline to po włosku pączki - jednak te precelki to raczej ciasteczka - a...
Odsłon: 2643
Jak zrobić domowe precle? To wcale nie takie trudne, jak mogłoby się wydawać....
Odsłon: 683
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1488
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 406
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1476
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4120
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1488
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 406
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1476
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4120
Składniki
Rozpuść tłuszcz i wymieszaj go z mlekiem, a potem podgrzej do temperatury około 37 C.
Drożdże pokrusz do miski i zalej małą ilością mleka z roztopionym tłuszczem, a następnie całość wymieszaj i dodaj resztę mleka.
wsyp cukier, sól, proszek do pieczenia oraz większość mąki. Wyrób ciasto na gładką masę- ręcznie lub mikserem.
Przykryj je i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, z dala od przeciągów.
Rozłóż ciasto na stolnicy oprószonej mąką i podziel je na osiemnaście części.
Z poszczególnych kawałków utwórz wałeczki o długości około 40 cm, a następnie z każdego z nich uformuj kształt precla.
Precelki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia na 30 minut. Podgrzej piekarnik do temperatury 250 C.
Piecz je na środkowym poziomie piekarnika przez 8 -10 minut. Jeszcze ciepłe posmaruj roztopionym masłem i obtocz w cukrze.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 24
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 26