Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste i miękkie, zawiera mało składników, dla większej ilości osób.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 186
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 186
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Ramę utrzeć z cukrem (15 dag), dodawać po jednym żółtku i łyżce mąki i cały czas ucierać. Gotowe ciasto podzielić na 2 części.
Białka ubić z cukrem (30dag) na pianę. Podzielić na 2 części.
Wyłożyć na formę jedną część ciasta, wysmarować górę połową piany i posypać płatkami migdałowymi. Upiec w temperaturze 180 stopni do zbrązowienia płatków. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo. Ostudzić.
Krem: śmietankę 30% ubić ze sztywnikami. Do ubitej śmietany dodać mandarynki i delikatnie wymieszać.
Krem wyłożyć na jedną część ciasta i położyć na górę drugie ciasto. GOTOWE