Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zawsze wychodzi,bardzo łatwe i nie drogie:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
Jajka ubijać z cukrem do czasu aż się rozpuści, następnie dodać make ziemniaczana,pszenna i proszek do pieczenia,dokładnie wymieszać.
Później dodać ciepła roztopiona margarynę i całość dobrze wymieszać.Formę do baki lub keksa posmarować tłuszczem.
Ciasto wlać do foremki,zostawić tylko 4-5 łyżek do tego dodać 1-2 łyżki kakao i wlać na ciasto wtedy będą bardzo ładne wzorki w środku ciasta.Piec w temp.190-200stopni ok.50min.
Babkę można później posypać cukrem pudrem lub polać polewa. SMACZNEGO!!!!!