Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jest taką pora roku, w której dojrzewają jabłka. Zbieramy je i mamy ochotę zrobić z nich coś pysznego. Takim daniem, a raczej ciastem jest ta oto szarlotka. Zapraszam :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1258
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101602
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6074
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1258
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101602
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6074
Składniki
Wyrobić ciasto z podanych składników i odstawić do lodówki na ok. 30 min.
Jabłka obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce -na dużych oczkach, dodać ¼ szklanki cukru i podsmażyć. Dodać cynamon.
Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na Przygotowaną blachę. Następnie wyłożyć jabłka ( można posypać bułką tartą) i przykryć drugą częścią ciasta
Włożyć do piekarnika, piec ok. 45 min. w temp. 175-180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, ciasto jest gotowe do spożycia, Życzę smacznego :)