Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jest taką pora roku, w której dojrzewają jabłka. Zbieramy je i mamy ochotę zrobić z nich coś pysznego. Takim daniem, a raczej ciastem jest ta oto szarlotka. Zapraszam :)
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 138
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2576
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 881
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 138
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2576
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 881
Składniki
Wyrobić ciasto z podanych składników i odstawić do lodówki na ok. 30 min.
Jabłka obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce -na dużych oczkach, dodać ¼ szklanki cukru i podsmażyć. Dodać cynamon.
Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na Przygotowaną blachę. Następnie wyłożyć jabłka ( można posypać bułką tartą) i przykryć drugą częścią ciasta
Włożyć do piekarnika, piec ok. 45 min. w temp. 175-180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, ciasto jest gotowe do spożycia, Życzę smacznego :)