Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny seser dla miłośnków wiśni i lekkich deserków:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3822
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3822
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 274
Składniki
wiśnie osączyć na sitku,sok wlać do rondla i dopełnić go do 500 ml. Budyń wymieszać z 5 łyżkami soku. Pozostały sok zagotować ,dodać butyń, gotując 1 minute na małym ogniu.Wrzucić wiśnie. Zdjąć z ognia i odłożyć pod przykryciem do wystygnięcia.
Żelatynę rozpuścić(wg.przepisu na opakowaniu) wymieszać z maślanką. Następnie wstawić na 20 min do lodówki
Do pucharków nakladać na zmianę warstwami tężejącą maślanką i masę wiśniową.
Na suchej patelni zarumienić płatki owsiane ,następnie dodać cukier, skarmelizować na małym ogniu.Przełożyć na papier pergaminowy do wystygnięcia. Następnie posypać deser.