Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodki deser ale za to jaki smaczny ! :)
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Mleko gotujemy i dodajemy cukier. Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną.
Owoce obieramy i myjemy. Kroimy w kostkę bądź inaczej wedle uznania.
Z granata wyjmujemy pestki. Na dnie naczynia do deseru - układamy pokruszone herbatniki, dodajemy kilka rodzynek i kładziemy pierwszą warstwę kaszy. Czynność z kolejnymi pietrami powtarzamy z wykorzystaniem owoców. Do ostatniej warstwy używamy pestek granatu. Polewamy odrobiną soku malinowego. Dekorujemy liściem mięty.
Odstawiamy na chwilę do schłodzenia.