Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodki deser ale za to jaki smaczny ! :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 935
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 935
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Mleko gotujemy i dodajemy cukier. Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną.
Owoce obieramy i myjemy. Kroimy w kostkę bądź inaczej wedle uznania.
Z granata wyjmujemy pestki. Na dnie naczynia do deseru - układamy pokruszone herbatniki, dodajemy kilka rodzynek i kładziemy pierwszą warstwę kaszy. Czynność z kolejnymi pietrami powtarzamy z wykorzystaniem owoców. Do ostatniej warstwy używamy pestek granatu. Polewamy odrobiną soku malinowego. Dekorujemy liściem mięty.
Odstawiamy na chwilę do schłodzenia.