Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać ser. Wymieszać. W małej ( około ½ szklanki gorącej wody) ilości wody rozpuścić galaretkę cytrynową i nieco ostudzoną dodawać powoli do sera, ciągle mieszając. Ubić pianę z białek i dodać do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać bakalie i wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wyłożyć spód herbatnikami lub biszkoptami lekko nasączonymi kawą. Jeśli chcemy by sernik był przekładany, wlewamy ½ masy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Po stężeniu zalewamy galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wylewamy pozostałą część masy i do lodówki. Po stężeniu wylewamy drugą galaretkę i wstawiamy całość do lodówki. Dla urozmaicenia do jednej części masy można dodać trochę kakao dla zabarwienia sernika. Jeśli nie zamierzamy robić „przekładańca” to wylewamy całość masy do tortownicy i po stężeniu zalewamy galaretką. Oczywiście galaretki nie mogą być gorące. Dla dekoracji na wierzchu sera zanim zalejemy go galaretką możemy wyłożyć owocami np. banany, pomarańcze, ananasy itp. S M A C Z N E G O !!!