Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik palce lizać
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać ser. Wymieszać.
W małej ( około ½ szklanki gorącej wody) ilości wody rozpuścić galaretkę cytrynową i nieco ostudzoną dodawać powoli do sera,
ciągle mieszając.
Ubić pianę z białek i dodać do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać bakalie i wymieszać łyżką.
Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wyłożyć spód herbatnikami lub biszkoptami lekko nasączonymi kawą.
Jeśli chcemy by sernik był przekładany, wlewamy ½ masy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Po stężeniu zalewamy galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wylewamy pozostałą część masy i do lodówki. Po stężeniu wylewamy drugą galaretkę i wstawiamy całość do lodówki.
Dla urozmaicenia do jednej części masy można dodać trochę kakao dla zabarwienia sernika.
Jeśli nie zamierzamy robić „przekładańca” to wylewamy całość masy do tortownicy i po stężeniu zalewamy galaretką.
Oczywiście galaretki nie mogą być gorące. Dla dekoracji na wierzchu sera zanim zalejemy go galaretką możemy wyłożyć owocami np. banany, pomarańcze, ananasy itp.
S M A C Z N E G O !!!
Lubię salami i kabanosy w każdej postaci więc dziś powstała sałatka
Odsłon: 1188
Z tej ilości maki wyjdzie jedna duża blacha i jedna mała pizza lub 3 średnie...
Odsłon: 1138
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 165
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 165
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Składniki
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać ser. Wymieszać. W małej ( około ½ szklanki gorącej wody) ilości wody rozpuścić galaretkę cytrynową i nieco ostudzoną dodawać powoli do sera, ciągle mieszając. Ubić pianę z białek i dodać do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać bakalie i wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wyłożyć spód herbatnikami lub biszkoptami lekko nasączonymi kawą. Jeśli chcemy by sernik był przekładany, wlewamy ½ masy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Po stężeniu zalewamy galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wylewamy pozostałą część masy i do lodówki. Po stężeniu wylewamy drugą galaretkę i wstawiamy całość do lodówki. Dla urozmaicenia do jednej części masy można dodać trochę kakao dla zabarwienia sernika. Jeśli nie zamierzamy robić „przekładańca” to wylewamy całość masy do tortownicy i po stężeniu zalewamy galaretką. Oczywiście galaretki nie mogą być gorące. Dla dekoracji na wierzchu sera zanim zalejemy go galaretką możemy wyłożyć owocami np. banany, pomarańcze, ananasy itp. S M A C Z N E G O !!!
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 329