Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort idealny do kawy i nie tylko...
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456903
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1247
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456903
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1247
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
Orzechy mieszamy z tartą bułką.
Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Do tej masy sypiemy posiekane orzechy, nakładamy piane z białek, mieszamy.
Gotową masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni) na 50-55 minut.
Gdy ciasto jest zrumienione , a boki odstają od formy, wyjmujemy je i chłodzimy.
Wystudzone ciasto polewamy czekoladą, przybieramy orzechami lub kandyzowanymi owocami.