Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort idealny do kawy i nie tylko...
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11263
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 371
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11263
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 371
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 397
Składniki
Orzechy mieszamy z tartą bułką.
Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Do tej masy sypiemy posiekane orzechy, nakładamy piane z białek, mieszamy.
Gotową masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni) na 50-55 minut.
Gdy ciasto jest zrumienione , a boki odstają od formy, wyjmujemy je i chłodzimy.
Wystudzone ciasto polewamy czekoladą, przybieramy orzechami lub kandyzowanymi owocami.