Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort idealny do kawy i nie tylko...
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 854
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 59
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 854
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 59
Składniki
Orzechy mieszamy z tartą bułką.
Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Do tej masy sypiemy posiekane orzechy, nakładamy piane z białek, mieszamy.
Gotową masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni) na 50-55 minut.
Gdy ciasto jest zrumienione , a boki odstają od formy, wyjmujemy je i chłodzimy.
Wystudzone ciasto polewamy czekoladą, przybieramy orzechami lub kandyzowanymi owocami.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Desery
Ciasto rabarbarowe z truskawkami
Desery
Szybkie ciasto mieszane kakaowe z rabarbaremn i truskawką i kruszonką
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Rabarbar jest popularnym składnikiem wiosennym, a przygotowanie tarty z jego...
Odsłon: 24
Ciasto z serem i truskawkami
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto. Można je upiec z różnymi owocami. Dziś w...
Odsłon: 201