Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 221
Dodano: 02.03.2011
Odsłon: 6394
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
biszkopt jasny rozcinamy na dwa
MASA1: 3 jajka i 1 szklanke cukru ubijamy w kapieli wodnej ok. 20 minut nastepnie dokładamy 2 łyżki kakao i czekoladę starta na tarce mieszamy i schładzamy, potem ucieramy z 1 kostka margaryny
8 białek ubijamy na sztywno z 2 szkl. cukru następnie wkładamy do kąpieli wodnej i ubijamy dalej okolo 20-25 minut,studzimy.ucieramy dwie kostki margaryny dokładajac stopniowo ostudzone białka i dzielimy mase na dwie części
do 1 częsci dokładamy pokruszoną chałwe i ucieramy a druga część odkładamy na bok
przełożenie tortu:biszkopt jasny-masa ciemna-biszkopt ciemny-masa z chałwa-biszkopt jasny
torta kroimy na dwie połowy jedna będzie spodem autka a drugą kładziemy na wierzch i docinamy nożem kształt dachu
3/4 odłożonej na bok masy łączymy z barwnikiem reszta zostaje biała,na odrobinie masy doklejamy delicje jako koła ,z białej masy wyciskamy dekoratorem szyby,światła i wkoło kół,reszte dekorujemy kolorową masą ,imię solenizanta i kontury szyb robimy pisakami
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 07 marca 2011Zgłoś do usunięcia
JEST SUPER GRATULUJE POMYSŁU0 Kto głosował? | Odpowiedz

madzikcho 03 marca 2011Zgłoś do usunięcia
wow, ale czad !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 03 marca 2011Zgłoś do usunięcia
dużo pracy a efekt wspaniały 5 ...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 02 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Rzeczywiście odjazdowy torcik.0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda114 02 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Taki torcik prezentuje się odjazdowo, aż szkoda kroić:)0 Kto głosował? | Odpowiedz