Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast, które wykonuje moja mama :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15013
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4777
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 672
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15013
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4777
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 672
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Składniki
Z mąki, margaryny, jajek, kwaśnej śmietany i drożdży ugnieść ciasto. Następnie podzielić je na dwie części i każdą z nich rozwałkować. Obie części zwinąć w kostkę i włożyć do lodówki na ok 10 min. Po tym czasie ponownie rozwałkować, zwinąć i schować do lodówki. Czynność tę wykonać w sumie 3-4 razy.
Po ostatnim wyciągnięciu z lodówki ciasto rozwałkować do wielkości blachy. Jedną część rozłożyć do wcześniej nasmarowanej margaryną blaszki. Następnie wyłożyć pokrojony w kostkę rabarbar, posypać cukrem i bułką tartą. Na końcu wszystko przykryć drugim kawałkiem ciasta. Skleić brzegi oraz pokaleczyć nożem.
Piec w temperaturze 170-180 st. C ok. 40 min (na złoty kolor). Po wystygnięciu - polukrować. Smacznego!