Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast, które wykonuje moja mama :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3882
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3882
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Z mąki, margaryny, jajek, kwaśnej śmietany i drożdży ugnieść ciasto. Następnie podzielić je na dwie części i każdą z nich rozwałkować. Obie części zwinąć w kostkę i włożyć do lodówki na ok 10 min. Po tym czasie ponownie rozwałkować, zwinąć i schować do lodówki. Czynność tę wykonać w sumie 3-4 razy.
Po ostatnim wyciągnięciu z lodówki ciasto rozwałkować do wielkości blachy. Jedną część rozłożyć do wcześniej nasmarowanej margaryną blaszki. Następnie wyłożyć pokrojony w kostkę rabarbar, posypać cukrem i bułką tartą. Na końcu wszystko przykryć drugim kawałkiem ciasta. Skleić brzegi oraz pokaleczyć nożem.
Piec w temperaturze 170-180 st. C ok. 40 min (na złoty kolor). Po wystygnięciu - polukrować. Smacznego!