Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozpływające się w ustach ciasto do niedzielnej kawki
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Składniki
Białka ubijamy na pianę i dodajemy stopniowo cukier, a następni żółtka. zaraz po tym dodajemy olej i dalej miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy robotem.
Gdy mamy gotowe ciasto jak wyżej wylewamy 2/3 ciasta na blachę nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą
Przygotowany wcześniej rabarbar ( ja kroję w kostkę i zasypuję niewielką ilością cukru 15 minut przed przygotowaniem ciasta) wykładamy na rozlane ciasto , następnie wylewamy pozostałą część ciasta. Rabarbar dodany właśnie w ten sposób nie jest suchy w cieście tylko soczysty, rozpływający sie w ustach. Nie układajmy więc rabarbaru na wierzch ciasta.
Następnym krokiem jest przygotowanie kruszonki ( 4 łyżki masła roztopionego, 8 łyżek mąki, 4 łyżki cukru pudru) wyrabiamy kruszonkę i posypujemy nią nasze ciasto
Teraz możemy wstawiać ciasto do nagrzanego do 170 st piekarnika, pieczemy ok 45 minut. Można zaglądąc:) Po upieczeniu ciasta , ciepłe polewamy lukrem ( pół szklanki cukru pudru z odrobiną gorącej wody )
Wychodzi cudo jak na obrazku. Polecam !!!palce lizać:)