Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozpływające się w ustach ciasto do niedzielnej kawki
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 80
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2062
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 429
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 470
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 845
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 80
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2062
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 429
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 470
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 845
Składniki
Białka ubijamy na pianę i dodajemy stopniowo cukier, a następni żółtka. zaraz po tym dodajemy olej i dalej miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy robotem.
Gdy mamy gotowe ciasto jak wyżej wylewamy 2/3 ciasta na blachę nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą
Przygotowany wcześniej rabarbar ( ja kroję w kostkę i zasypuję niewielką ilością cukru 15 minut przed przygotowaniem ciasta) wykładamy na rozlane ciasto , następnie wylewamy pozostałą część ciasta. Rabarbar dodany właśnie w ten sposób nie jest suchy w cieście tylko soczysty, rozpływający sie w ustach. Nie układajmy więc rabarbaru na wierzch ciasta.
Następnym krokiem jest przygotowanie kruszonki ( 4 łyżki masła roztopionego, 8 łyżek mąki, 4 łyżki cukru pudru) wyrabiamy kruszonkę i posypujemy nią nasze ciasto
Teraz możemy wstawiać ciasto do nagrzanego do 170 st piekarnika, pieczemy ok 45 minut. Można zaglądąc:) Po upieczeniu ciasta , ciepłe polewamy lukrem ( pół szklanki cukru pudru z odrobiną gorącej wody )
Wychodzi cudo jak na obrazku. Polecam !!!palce lizać:)