Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bez pieczenia, musi się udać i powala gości
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną, szklankę mleka i dokładnie wymieszać. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i 1 paczką wiórek kokosowych. Do gotującego dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu, aż zgęstnieje. Dodać margarynę i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Tortownicę wyłożyć krakersami a następnie zalać 1/3 kremu. Przełożyć ponownie krakersami itd. Wierzchnią warstwę kremu obficie posypać pozostałą częścią wiórek kokosowych. Pozostawić w lodówce na około 3-4 godzin