Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4153
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 129
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3479
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4153
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 129
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3479
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Składniki
biszkopt: nagrzac piekarnik do 170'' (grzalka gora-dol). bialka ubic ze szczypta soli i cukrem aby piana byla sztywna i lsniaca. dodawac po jednym zoltku ciagle mieszajac potem po lyzce oleju i na koncu po lyzce wody caly czas mieszajac. na koniec wsypac przesiana make z proszkiem i delikatnie wymieszac drewniana lyzka. mase wylac do wylozonej papierem sniadaniowym duzej blachy i piec ok 15 min. po wyjeciu biszkoptu z piekarnika puscic go rownolegle do podlogi z wysokosci 20cm wtedy nie opadnie. upiec w ten sposob 3 biszkopty
krem: zelatyne zalac goraca woda (ok1/4szkl) i odstawic do wystudzenia. czekolade z maslem roztopic w kapieli wodnej (do ganka wlac wode i postawic na ogniu tak aby byla goraca ale nie musi sie gotowac, do mniejszego garnuszka wsypac polamana czekolade, dodac maslo. garnuszek wlozyc do garnka z goraca woda tylko tak zeby nie dotykal dna i mieszac do rozpuszczenia czekolady). do goracej czekolady wlac smietane ciegle mieszajac mase mikserem zeby sie nie sciela. zostawic do przestudzenia. sniezki ubic z dobrze schlodzonym mlekiem i do ubitych dodac przestudzona czekoladowa mase i kokos. wszystko wymieszac mikserem a gdy sie polaczy wlac letnia zelatyne i szybko zmiksowac. masa przekladac placki a wierzch ozdobic starta czekolada lub kokosem