Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezę jest bardzo trudno zrobić w postaci rolady, jednak nie jest to niemożliwe.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1815
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1538
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1815
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1538
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2012
Składniki
Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wyłożyć na papier do pieczenia i blaszkę wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu wyciągamy bezę z piekarnika i na kilka minut pozostawiamy na blaszce. Następnie na rozłożony papier do pieczenia odwracamy bezę i delikatnie ściągamy papier. Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Dodajemy mascarpone.
Na wystudzone ciasto wykładamy krem i owoce. Zwijamy roladę. Kilka owoców malin miażdżymy widelcem i dodajemy sok z malin i polewamy roladę. Smacznego