Do góry

Desery Przepis na:

Rolada bezowa

Rolada bezowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 1553

Bezę jest bardzo trudno zrobić w postaci rolady, jednak nie jest to niemożliwe.

Składniki

  • • 4 białka
  • • ¾ szklanki cukru pudru
  • • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • • 1 łyżeczka octu
  • • 1 opakowanie bitej śmietany np. Śnieżki
  • • 1 opakowanie mascarpone
  • • Owoce, np. maliny, borówki
  • • 1 łyżeczka soku z malin
> 6 os. > 60 min trudne tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:

    Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wyłożyć na papier do pieczenia i blaszkę wstawiamy do piekarnika.
    Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 150 stopni.
    Po upieczeniu wyciągamy bezę z piekarnika i na kilka minut pozostawiamy na blaszce. Następnie na rozłożony papier do pieczenia odwracamy bezę i delikatnie ściągamy papier.
    Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Dodajemy mascarpone.



  2. Na wystudzone ciasto wykładamy krem i owoce. Zwijamy roladę.
    Kilka owoców malin miażdżymy widelcem i dodajemy sok z malin i polewamy roladę.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia-p 02 stycznia 2018 Kusząco wygląda, na pewno jest rewelacyjna i słodka, tak jak lubię :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 01 stycznia 2018 Pewnie,że nie jest to niemożliwe :) Tobie się udało bardzo dobrze:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń