Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla amatorów bez i bezików:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1070
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1070
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4111
Składniki
Białka ubijamy na sztywno z cukrem natepnie dodajemy sok z cytryny a na koniec make ziemniaczana i proszek . Ubite białka wykladamy na wysmarowana tłuszczem blaszke Pieczemy ok 30 min w 150 stopniach na zloty kolor :) Nadzienie : Serek mieszamy z konfitura z wisni i dodajemy rozpuszczona w soku wystudzona zelatyne Upieczona beze pozostawiamy do przestygniecia a nastepnie smarujemy nadzieniem i za pomoca sciereczki zwijamy ostroznie rolade . Natepnie wstawiamy do lodowki najlepiej na noc przed podaniem posypujemy cukrem pudrem