Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptową przygotowuje się szybko. Jest to bardzo popularne ciasto, które jeszcze ciepłe można posmarować marmoladą lub po wystygnięciu nadziać śmietana lub kremem maślanym
Blachę posmarować masłem. położyć na niej pergamin, posmarować masłem.
Jajko ubić z wodą, cukrem i solą, tak by piana była jasna i delikatna.
Mąkę, mączkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, przesiać przez sito, dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać na przygotowaną blachę i rozsmarować. Piec pośrodku rozgrzanego piekarnika. Ciasto jest upieczone, gdy przy dotknięciu jest sprężyste. Jeśłi bedzie pieczone zbyt długo, to złamie się podczas rolowania.
Zwilżona lub posypaną cukrem ścierkę położyć na stolnicy i wyłożyć na nią upieczony biszkopt. Od razu posmarować galaretką lub marmoladą i zrolować.
Biszkopt który ma być nadziewany bitą śmietaną lub kremem maślanym pozostawić do ostygnięcia przykryty wilgotną ścierką, aby nie złamał się podczas zwijania.
Roladę biszkoptową posypać cukrem ozdobić bitą śmietaną lub kremem maślanym, świeżymi owocami, wiórkami czekoladowymi itp.
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, opró...
Odsłon: 3188
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 949
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 221
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 204
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 949
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 221
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 204
Składniki
Blachę posmarować masłem. położyć na niej pergamin, posmarować masłem. Jajko ubić z wodą, cukrem i solą, tak by piana była jasna i delikatna. Mąkę, mączkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, przesiać przez sito, dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać na przygotowaną blachę i rozsmarować. Piec pośrodku rozgrzanego piekarnika. Ciasto jest upieczone, gdy przy dotknięciu jest sprężyste. Jeśłi bedzie pieczone zbyt długo, to złamie się podczas rolowania. Zwilżona lub posypaną cukrem ścierkę położyć na stolnicy i wyłożyć na nią upieczony biszkopt. Od razu posmarować galaretką lub marmoladą i zrolować. Biszkopt który ma być nadziewany bitą śmietaną lub kremem maślanym pozostawić do ostygnięcia przykryty wilgotną ścierką, aby nie złamał się podczas zwijania. Roladę biszkoptową posypać cukrem ozdobić bitą śmietaną lub kremem maślanym, świeżymi owocami, wiórkami czekoladowymi itp.
Przepisy Desery
Desery
Rurki z kremem
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Desery
Szarlotka sypana
Desery
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Rurki z kremem
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 20
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Biszkopt to jeden z podstawowych wypieków, który stanowi podstawę tortów i wi...
Odsłon: 272