Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
Składniki
do dużej miski wbij jedno jajko i wszystkie żółtka . ubij na jednolitą mase,dodaj spirytus sól proszek do pieczenia ,śmietane, starannie wymieszać składniki. stopniowo dodawać mąke i zagnieść ciasto.gdy ciasto zrobi się dość sztywne wyłożyć na stolnice i wyrobiać aż będzie odchodzić od rąk.następnie ciasto rozwałkować i wykrawać 3 różnej wielkości krążki.każdy natnij w kilku miejscach,zlepiaj je po trzy najmniejszy na końcu dociskać w miejscu sklejania. Smażyć na głębokim tłuszczu, po wystygnięciu posypać cukrem pudrem