Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki cannoli"
Masło roztapiamy i odstawiamy, by wystygło. Z mąki, jajek (jedno białko trzeba zostawić), cukru, roztopionego masła i wina zagniatamy elastyczne ciasto.
Wkładamy je na 10 min do lodówki, a potem rozwałkowujemy na grubość 2 mm. Wycinamy szklanką kółka i nawijamy je na metalowe rurki, by brzegi zachodziły na siebie. Końcówki ciasta smarujemy białkiem i zlepiamy.
Rurki smażymy ok 2-3 min. w głębokim oleju (musi być bardzo mocno rozgrzany). Gdy zrobią się rumiane i na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki, wyjmujemy je. Odsączamy na papierowym ręczniku, a gdy trochę przestygną, zdejmujemy z rurek. Trzeba bardzo uważać, by się przy tym nie poparzyć.
Przygotowujemy nadzienie. Mieszamy serek ze śmietanką, cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Szprycą lub rękawem cukierniczym nadziewamy rurki kremem i z obu stron posypujemy dodatkami.
<strong>: 35 minut. Porcja: 80 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie
Rurki zrobione z ciasta kruchego, nadziane kremem o smaku tiramisu :)
Odsłon: 1508
Do popołudniowej kawy, chrupiące rurki z kremem. Idealne na osłodę jesiennych...
Odsłon: 6675
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 261
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 419
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26415
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 419
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26415
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy, by wystygło. Z mąki, jajek (jedno białko trzeba zostawić), cukru, roztopionego masła i wina zagniatamy elastyczne ciasto.
Wkładamy je na 10 min do lodówki, a potem rozwałkowujemy na grubość 2 mm. Wycinamy szklanką kółka i nawijamy je na metalowe rurki, by brzegi zachodziły na siebie. Końcówki ciasta smarujemy białkiem i zlepiamy.
Rurki smażymy ok 2-3 min. w głębokim oleju (musi być bardzo mocno rozgrzany). Gdy zrobią się rumiane i na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki, wyjmujemy je. Odsączamy na papierowym ręczniku, a gdy trochę przestygną, zdejmujemy z rurek. Trzeba bardzo uważać, by się przy tym nie poparzyć.
Przygotowujemy nadzienie. Mieszamy serek ze śmietanką, cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Szprycą lub rękawem cukierniczym nadziewamy rurki kremem i z obu stron posypujemy dodatkami.
<strong>: 35 minut. Porcja: 80 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Desery
Sernik Izaura
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 77
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 107