Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3988
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1381
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3988
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1381
Składniki
drożdże rozpuści w smietanie wraz z sola i cukrem pudrem. Na stolnice przesia mąke, dodac proszek, żółtka, jajko, ocet, margarynę oraz miksturę drożdżową i zarobic ciasto.Rozwałkowac ( grubośc ciasta mniej wiecej jak na pierogi). Ciasto pociąc na ok 2 cm paski i każdy z nich nawinąc na szklana rurkę. Włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec az sie zrumienią
z litra mleka odlac 3/4 szklani a resztę zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanej części rozbełtac obie mąki i żółtka i wla na gotujące się mleko, zagotowac
Wystudzone rurki nadziewac kremem za pomocą szprycy a po wierzchu posypac cukrem pudrem