Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy przepis to taka wariacja na temat właśnie sękacza. Sękacz a'la zebra to moim zdaniem efektowne ciasto doskonałe na różnego rodzaju przyjęcia. Urzeka swoim wyglądem. Niestety trzeba się przy nim nieco napracować. Jednak smak i efekt sprawiają, że nie ma sobie równych.
Wczoraj postanowiłam sprawdzić swoją cierpliwość. Zachciało mi się upiec sęka...
Odsłon: 606
Proste i smaczne danie, niewiele składników, krótki czas przygotowania... sam...
Odsłon: 1535
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 221
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 218
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 147
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 75
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 221
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 218
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 147
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 75
Składniki
Miękką margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy pojedynczo żółtka. Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Przesiane składniki dodajemy do masy. Krótko miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Krótko miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dzielimy na pół. Dodajemy do każdej z części ciasta połowę ubitych białek. Mieszamy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tarta. Najpierw na spód tortownicy wlewamy dwie łyżki masy jasnej i pieczemy około 3-4 minut w 190 -200 stopniach. Na masę jasną wylewamy dwie łyżki masy ciemnej. Pieczemy około 3-4 minut w 190-200 stopniach. Następnie wlewamy kolejne dwie łyżki masy jasnej i znów pieczemy około 3-4 minut w 190-200 stopniach. Postępujemy tak, aż skończą się wszystkie masy. Ciasto studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią wystudzone ciasto.
Przepisy Desery
Desery
Tort na 18 -tkę.
Desery
Babka drożdżowa z czekoladą
Desery
Izaura - sernik mojej rodzinki
Desery
Drożdżówki z rabarbarem
Tort na 18 -tkę.
Tort przygotowany na ostatnią chwilę , prosty ze smacznym kremem śmietankowym...
Odsłon: 213
Babka drożdżowa z czekoladą
Szukasz pomysłu na wielkanocne ciasto, które będzie niebanalne, a jednocześni...
Odsłon: 1957