Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny niż prawdziwy kręcony nad ogniem,ale kto lubi sękacze może wypróbować ten przepis.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78293
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 364
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78293
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 364
Składniki
Masło ucieramy na puch,dodajemy połowę cukru .Maslo musi być dobrze utarte z cukrem.Dodajemy po jednym żółtku ,potem rum migdały rdzeń wyjęty z wanilii,obie mąki.
Ubić na sztywno białka dodać pozostały cukier i dalej ubijać na bardzo sztywno,(na poczatku ubijania białek dodać szczyptę soli)
Delikatnie wymieszać pianę z masą .Rozgrzać piekarnik do 200*C.Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki (najlepiej z kominkiem) włożyć 2 łyżki ciasta,rozsmarować.Piec ok 5 minut ,gdy lekko się zrumieni włożyć następne dwie łyżki ,znów zapiec i tak aż do końca ciastaSmacznego