Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny niż prawdziwy kręcony nad ogniem,ale kto lubi sękacze może wypróbować ten przepis.
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4126
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4126
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1145
Składniki
Masło ucieramy na puch,dodajemy połowę cukru .Maslo musi być dobrze utarte z cukrem.Dodajemy po jednym żółtku ,potem rum migdały rdzeń wyjęty z wanilii,obie mąki.
Ubić na sztywno białka dodać pozostały cukier i dalej ubijać na bardzo sztywno,(na poczatku ubijania białek dodać szczyptę soli)
Delikatnie wymieszać pianę z masą .Rozgrzać piekarnik do 200*C.Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki (najlepiej z kominkiem) włożyć 2 łyżki ciasta,rozsmarować.Piec ok 5 minut ,gdy lekko się zrumieni włożyć następne dwie łyżki ,znów zapiec i tak aż do końca ciastaSmacznego