Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny niż prawdziwy kręcony nad ogniem,ale kto lubi sękacze może wypróbować ten przepis.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415611
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2633
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415611
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2633
Składniki
Masło ucieramy na puch,dodajemy połowę cukru .Maslo musi być dobrze utarte z cukrem.Dodajemy po jednym żółtku ,potem rum migdały rdzeń wyjęty z wanilii,obie mąki.
Ubić na sztywno białka dodać pozostały cukier i dalej ubijać na bardzo sztywno,(na poczatku ubijania białek dodać szczyptę soli)
Delikatnie wymieszać pianę z masą .Rozgrzać piekarnik do 200*C.Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki (najlepiej z kominkiem) włożyć 2 łyżki ciasta,rozsmarować.Piec ok 5 minut ,gdy lekko się zrumieni włożyć następne dwie łyżki ,znów zapiec i tak aż do końca ciastaSmacznego