Do góry

Desery Przepis na:

Selerowe ciasto z musem jabłkowym (jednoporcjowe)

Selerowe ciasto z musem jabłkowym (jednoporcjowe)

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 139

Dodano:

Odsłon: 2633

Ciasto z marchewką już nikogo nie dziwi. Z cukinią, z dynią, a nawet z burakiem - to również standard. Ale co powiecie na (oczywiście jednoporcjowe!) ciasto z selerem?

Składniki

  • 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • szczypta soli
  • 1 (średnie) jajko
  • 1 łyżka miodu
  • 50g jogurtu naturalnego
  • 1/2szkl startego selera (świeżego)
  • 2-3 łyżki musu jabłkowego - do nadzienia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Selerowe ciasto z musem jabłkowym (jednoporcjowe)

Przygotowanie

  1. Piekarnik nastawić do 180 stopni (grzanie: góra i dół). Mąkę pszenną pełnoziarnistą, płatki owsiane, jogurt, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, kardamon, sól, jajko, miód oraz startego selera umieścić w naczyniu mieszającym. Wymieszać: obroty nastawić na 4, czas na 2 minuty. Połowę ciasta przelać do kokilki, nałożyć mus jabłkowy, a na to resztę ciasta. Wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 01 listopada 2014 Nietypowy przepis, ciekawo, czy odczuwalny smak selera? Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń