Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewką już nikogo nie dziwi. Z cukinią, z dynią, a nawet z burakiem - to również standard. Ale co powiecie na (oczywiście jednoporcjowe!) ciasto z selerem?
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2695
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2695
Składniki
Piekarnik nastawić do 180 stopni (grzanie: góra i dół). Mąkę pszenną pełnoziarnistą, płatki owsiane, jogurt, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, kardamon, sól, jajko, miód oraz startego selera umieścić w naczyniu mieszającym. Wymieszać: obroty nastawić na 4, czas na 2 minuty. Połowę ciasta przelać do kokilki, nałożyć mus jabłkowy, a na to resztę ciasta. Wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut. Gotowe.