Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie serduszka sernikowe z aromatycznym ciastem cynamonowym.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać cukier, żółtko oraz cynamon i wszystko zmiksować. Następnie dodać margarynę i ponownie zmiksować składniki. Ser, śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy a następnie jajko oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystko zmiksować dokładnie. Podzielić na trzy części i przełożyć do miseczek. Do miseczek dodajemy barwniki spożywcze i dokładnie mieszamy z serem, aż się zabarwią. Do silikonowych foremek serduszek wsypujemy łyżkę ciasta i dokładnie ugniatamy palcami, a na wierzch wylewamy ser. Foremki wkładamy do piekarnika na ok 20 min. w temp. 200''C. Gotowe wyciągamy z foremki i pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie dekorujemy. Smacznego !!