Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 720
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 367
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 166
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5139
...ale pyszny.
Odsłon: 720
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 367
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 166
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5139
Składniki
Jajka umyć,żółtak oddzielić od białka.Żółtka utrzeć z połową cukru na parze,białka ubić na sztywną pianę.Do żółtek dodawać na przemian mąkę wymieszaną z mąką ziemniacaną i kakao oraz białka.
Delikatnie wymieszać,przełożyć do formy w kształcie serca,wysmarowanwj tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni C.Scłodzoną śmietanę ubić z resztą cukru.Żelatynę namoczyć na kilka minyt w 4 łyżkach zimnej wody,po czym podgrzać.
Jogurt wymieszać ze śmietaną i z żelatyną.Wystudzone ciasto przekroić.Wierzch udekorować listkami,dół ozdobić rozetkami kremy wyciśniętego szprycą.