Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 42
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 42
Składniki
Jajka umyć,żółtak oddzielić od białka.Żółtka utrzeć z połową cukru na parze,białka ubić na sztywną pianę.Do żółtek dodawać na przemian mąkę wymieszaną z mąką ziemniacaną i kakao oraz białka.
Delikatnie wymieszać,przełożyć do formy w kształcie serca,wysmarowanwj tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni C.Scłodzoną śmietanę ubić z resztą cukru.Żelatynę namoczyć na kilka minyt w 4 łyżkach zimnej wody,po czym podgrzać.
Jogurt wymieszać ze śmietaną i z żelatyną.Wystudzone ciasto przekroić.Wierzch udekorować listkami,dół ozdobić rozetkami kremy wyciśniętego szprycą.