Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 140

Dodano:

Odsłon: 2247

ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

Składniki

  • 1 kg. białego sera ja miałam (ZOTT) w wiaderku
  • 8 .jajek
  • 2.budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 30 dkg.cukru
  • 10 łyzek stopionego masła t/z 80 gr.
  • 1 cukier wanliowy mały
  • szczypta soli
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser,budynie,masło.


    Zmiksować na gładką masę.

    Białka ubić z odrobinką soli na sztywną pianę .

    Stopniowo dodawać do masy serowej i delikatnie mieszać z łyżka

  2. Wylać do formy .

    Piec w temp.170 stopni przez 60 min do zarumienienia .


    Białka dodawać do masy serowej ,a nie na odwrót wtedy uzyskamy puszyste ciasto .

  3. SMACZNEGO!!!!!
    .
    Przepraszam za jakoś zdjęć

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń