Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1075
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2873
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14701
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1075
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2873
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14701
Składniki
spod sernika: 2 jajka utrzeć z 0/5kostki margaryny, oraz pół szkl.cukru. Dodać make, proszek do pieczenia(jeżeli chcemy uzyskać ciemny spod wtedy możemy dodać 2lyzki kakao). Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tarta aby się nie przyklejało ciasto. Wyłożyć spod sernika na blachę.
Ser: Utrzeć - 4zoltka z reszta cukru, cukrem waniliowym oraz margaryna do uzyskania jasnej kremowej masy. Następnie dodać ser i kontynuować ucieranie. Ubić na sztywna piane białka i delikatnie łyżka wymieszać z serem. Rodzynki oprószyć w mace i dodać do sera delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy.
piekarnik nagrzać do 180stopni na 15min. Po czym włożyć sernik i piec godzinę.