Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
spod sernika: 2 jajka utrzeć z 0/5kostki margaryny, oraz pół szkl.cukru. Dodać make, proszek do pieczenia(jeżeli chcemy uzyskać ciemny spod wtedy możemy dodać 2lyzki kakao). Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tarta aby się nie przyklejało ciasto. Wyłożyć spod sernika na blachę.
Ser: Utrzeć - 4zoltka z reszta cukru, cukrem waniliowym oraz margaryna do uzyskania jasnej kremowej masy. Następnie dodać ser i kontynuować ucieranie. Ubić na sztywna piane białka i delikatnie łyżka wymieszać z serem. Rodzynki oprószyć w mace i dodać do sera delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy.
piekarnik nagrzać do 180stopni na 15min. Po czym włożyć sernik i piec godzinę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

usian 23 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Witam,przepraszam bardzo ale nie rozumiem ile tak naprawdę ma być cukru? , więc chyba będzie pełna improwizacja :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

lea_k 20 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Chciałabym zapytać jaki "charakter" ma spód tego sernika?? - bardziej biszkoptowy czy półkruchy??0 Kto głosował? | Odpowiedz

dariontko 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Miałam ochotę na sernik, także kupiłam tylko ser i jajka, resztę produktów z odzysku i był kombinowany bez przepisu z głowy jak wszystkie moje kucharskie wynalazki. A jest niziutki, ponieważ użyłam większej powierzchniowo blachy;-) pozdrawiam6 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglada super- prawdziwy sernik- mokry na ciemnym cieście z napeczniałymi rodzynkami.. Tylko jak dla mnie troszke za niziutki. Pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Hmm, już od jakiegoś czasu zamierzam upiec sernik, więc spróbuję z Twojego przepisu. Pozdrawiam serdecznie.6 Kto głosował? | Odpowiedz

studentka 07 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda smakowicie, napewno wypróbuje-leci do ulubionych:). Pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz