Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97697
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5771
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97697
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5771
Składniki
spod sernika: 2 jajka utrzeć z 0/5kostki margaryny, oraz pół szkl.cukru. Dodać make, proszek do pieczenia(jeżeli chcemy uzyskać ciemny spod wtedy możemy dodać 2lyzki kakao). Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tarta aby się nie przyklejało ciasto. Wyłożyć spod sernika na blachę.
Ser: Utrzeć - 4zoltka z reszta cukru, cukrem waniliowym oraz margaryna do uzyskania jasnej kremowej masy. Następnie dodać ser i kontynuować ucieranie. Ubić na sztywna piane białka i delikatnie łyżka wymieszać z serem. Rodzynki oprószyć w mace i dodać do sera delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy.
piekarnik nagrzać do 180stopni na 15min. Po czym włożyć sernik i piec godzinę.