Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
spod sernika: 2 jajka utrzeć z 0/5kostki margaryny, oraz pół szkl.cukru. Dodać make, proszek do pieczenia(jeżeli chcemy uzyskać ciemny spod wtedy możemy dodać 2lyzki kakao). Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tarta aby się nie przyklejało ciasto. Wyłożyć spod sernika na blachę.
Ser: Utrzeć - 4zoltka z reszta cukru, cukrem waniliowym oraz margaryna do uzyskania jasnej kremowej masy. Następnie dodać ser i kontynuować ucieranie. Ubić na sztywna piane białka i delikatnie łyżka wymieszać z serem. Rodzynki oprószyć w mace i dodać do sera delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy.
piekarnik nagrzać do 180stopni na 15min. Po czym włożyć sernik i piec godzinę.