Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę przepyszny, mięciutki, rozpływa się w ustach, robi furorę wśród gości.Jest bardzo wykwintny, dlatego z powodzeniem nadaje się na świateczny stół. Nie ma opcji, że się nie uda!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Ciasto na spód: Z mąki, 3/4 szklanki cukru,1 margaryny, 1 jajka,i1żółtka,odrobiny olejku cytrynowego i proszku do pieczenia wyrobić ciasto półkruche. Oderwać nieco ciasta na kruszonkę - kulkę wielkości dużej mandarynki, resztę schłodzić w lodówce.
Przygotować kruszonkę: do oderwanej kulki ciasta dosypać trochę cukru i mąki oraz wiórki kokosowe, wszystko połączyć, składniki mają się sypać.
Brzoskwinie osączyć, pokroić w półplasterki
Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blachę tak, żeby nieco zachodziło na brzegi. 8 żółtek utrzeć z ok 1 i 3/4 szklanki cukru oraz 1/2 kostki margaryny. Porcjami dodawać twaróg (jeśli nie był wcześniej zmielony, oczywiście zmielić)
Budynie rozpuścić w mleku i dodać do masy, wymieszać
Ubić śmietankę a następnie pianę z białek, dodać jedno i drugie do masy oraz olejek smietankowy. Delikatnie wymieszać.
Masę serową wylać na ciasto, na wierzchu poukładać brzoskwinie, lekko je powciskać. Sernik posypać kruszonką.
Piec w 180 st. przez ok 1 godz. 15 minut z termoobiegiem. Po upieczeniu sernik jest wysoki, złoty i powinien troche popękać. Czas pieczenia niestety trzeba wyczuć, nie wiem, od czego to zależy, może od prądu, czasami jest już gotowy po godzinie, a czasami potrzebuje półtorej godziny, ale naprawdę gołym okiem widać, że już jest dobry. PYCHOTA! SMACZNEGO! 4. Do masy dodać