Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, dość nietypowy torcik ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 480
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4461
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 480
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4461
Składniki
Zmielone herbatniki (lub dobrze zgniecione) połączyć ze stopionym masłem. Wyłożyć na tortownicę o pow. 20cm i zapiec w piekarniku 190stp.; ok 5min.
Zmiksować serki na gładką masę. Dosypać cukier i dodać jajka oraz stopioną na parze czekoladę z imbirem do masy - dobrze wszystko zmiksować. Przełożyć na zapieczony spód i piec ok. 60 min. w 200stp. Podawać na zimno polany likierem imbirowym i udekorować listkami mięty ;)