Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, dość nietypowy torcik ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11967
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11967
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Zmielone herbatniki (lub dobrze zgniecione) połączyć ze stopionym masłem. Wyłożyć na tortownicę o pow. 20cm i zapiec w piekarniku 190stp.; ok 5min.
Zmiksować serki na gładką masę. Dosypać cukier i dodać jajka oraz stopioną na parze czekoladę z imbirem do masy - dobrze wszystko zmiksować. Przełożyć na zapieczony spód i piec ok. 60 min. w 200stp. Podawać na zimno polany likierem imbirowym i udekorować listkami mięty ;)