Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowy sernik gotowany, z brzoskwiniami, herbatnikami i czekoladą
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5188
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5188
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Masę wlewamy do garnka i podgrzewamy cały czas mieszając. Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Gdy masa serowa będzie jednolita, wlewamy budyń - mieszamy aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie kroimy na kawałki. Syrop gotujemy, następnie dodajemy żelatynę, i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. Blachę wykładamy połową herbatników. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Posypujemy brzoskwiniami, zalewamy syropem. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje, przykrywamy resztą herbatników. Czekoladę łamiemy na kawałki. Razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli czekolada jest zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Roztopioną czekoladą polewamy herbatniki.