Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowy sernik gotowany, z brzoskwiniami, herbatnikami i czekoladą
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15196
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 446
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15196
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 446
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Masę wlewamy do garnka i podgrzewamy cały czas mieszając. Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Gdy masa serowa będzie jednolita, wlewamy budyń - mieszamy aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie kroimy na kawałki. Syrop gotujemy, następnie dodajemy żelatynę, i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. Blachę wykładamy połową herbatników. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Posypujemy brzoskwiniami, zalewamy syropem. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje, przykrywamy resztą herbatników. Czekoladę łamiemy na kawałki. Razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli czekolada jest zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Roztopioną czekoladą polewamy herbatniki.