Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowy sernik gotowany, z brzoskwiniami, herbatnikami i czekoladą
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113050
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113050
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Masę wlewamy do garnka i podgrzewamy cały czas mieszając. Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Gdy masa serowa będzie jednolita, wlewamy budyń - mieszamy aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie kroimy na kawałki. Syrop gotujemy, następnie dodajemy żelatynę, i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. Blachę wykładamy połową herbatników. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Posypujemy brzoskwiniami, zalewamy syropem. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje, przykrywamy resztą herbatników. Czekoladę łamiemy na kawałki. Razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli czekolada jest zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Roztopioną czekoladą polewamy herbatniki.