Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik migdałowy z tropikalną nutą"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34963
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17946
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34963
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17946
Składniki
Przepis przysłała Renata Kawa z Krakowa
Masło stop, ostudź. Biszkopty rozdrobnij, dodaj czekoladę, esencję, cukier i masło. Połącz. Wyłóż tortownicę. Piecz 10 min w 150°C.
Masa: czekoladę stop, ostudź. Twaróg zmiksuj, dodając cukier, jajka i czekoladę. Dodaj resztę składników (na koniec mąkę). Masę rozsmaruj na cieście, piecz godzinę i 10 min w 160-170°C.
Wierzch: czekolady stop, połącz z kremów ką. Polej sernik. Ozdób osączonymi owocami i płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie