Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla leniwych.Ciasto smaczne ładnie wyrośnięte i można wrzucić do niego wszystko na co na się tylko ma ochotę!!! POLECAM
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
CIASTO: Wyrabiamy recznie , oddzielić żoltka od bialek ,miękkie masło wymieszac z maką proszkiem do pieczenia(jedna łyżeczka) , żoldkami i 0,5szklanki cukru. Wyrobic na jednolitą masę i wlożyc do zamrażalnika na jakies 15-20 minut(czas do wyrobiemia masy serowej) MASA SEROWA: Do białek dodac cukier i cukier waniliowy ubic na sztywno Do sera wsypac 2opakowania budyniu i proszkiem do pieczenia wymieszak dokladnie Nastepnie przelozyć ubite bialko do sera i delikatnie ale dokladnie wymieszać lyżką na wczesniej wysmarowaną i posypana bulką tarta blache rozlozyć 3/4ciasta i nalorzyc nanie mase serową na wierzch masy ulożyc brzoskwinie( wdlug upodobań) zreszty ciasta na wierzch zrobić piękny kruszon i wstawić do wcześniej nagrzanego 180 stopni piekarnika piec 60minut , jak czas minie wylaczyc piekarnik i nie wyciagac ciasta aż piekarnik nie wystygnie .to tylke SMACZNEGO