Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 404

Dodano:

Odsłon: 9268

Sernik jest przebojem rodzinnych uroczystości.

Składniki

  • biszkopty okrągłe, 20 dag
  • serek waniliowy, 50 dag
  • jogurt naturalny, 1/2 l
  • galaretka truskawkowa, 2 szt
  • galaretka agrestowa, 2 szt
  • truskawki, 70 dag
  • cukier puder, 15 dag
  • likier pomarańczowy, 1 kieliszek
  • żelatyna, 3 łyżki
  • cukier waniliowy, 2 łyżki
  • sok i skórka z cytryny
  • biała czekolada
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik na zimno

Przygotowanie

  1. Galaretki przygotować biorąc po 100 ml wody mniej niż w przepisie, ostudzić. Jogurt zmiksować z serkiem waniliowym, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, sokiem i skórką z cytryny. Wymieszać z żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami, skropić je likierem, zalać tężejącą galaretką agrestową, schłodzić. Wylać masę jogurtową, zastudzić. Na wierzchu ułożyć owoce i polać je tężejącą galaretką truskawkową. Sernik schłodzić. Posypać wiórkami czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń