Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmienity smak, może zastąpic rownież torta :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Składniki
Spód biszkoptowy przyciąć do wielkoscie tortownicy o średnicy 24cm i ułożyc na dnie . Jgody rozmrozic . Sok z pomaranczy podgrzać, wsypac 2 galaretki i mieszając rozpuscic , odstawic , kremówke z cukrem waniliwym ubić , 2łyżki odłożyc . Do serkąw dodac kremówke wlac galaretke i wymieszac , połowe masy wyłożyc do tortownicy , ułożyc osączone jagody , zalac resztą masy . Na wierzch wylac kilka łyżek soku z jagód i wymieszac delikatnie z masą.Serniki schłodzic 3 godziny , wyjąc z formy boki posmarowac odłożoną kremówkąi obsypac orzechami . Wierzch udekorowac pomaranczą.