Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmienity smak, może zastąpic rownież torta :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1231
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13703
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1231
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13703
Składniki
Spód biszkoptowy przyciąć do wielkoscie tortownicy o średnicy 24cm i ułożyc na dnie . Jgody rozmrozic . Sok z pomaranczy podgrzać, wsypac 2 galaretki i mieszając rozpuscic , odstawic , kremówke z cukrem waniliwym ubić , 2łyżki odłożyc . Do serkąw dodac kremówke wlac galaretke i wymieszac , połowe masy wyłożyc do tortownicy , ułożyc osączone jagody , zalac resztą masy . Na wierzch wylac kilka łyżek soku z jagód i wymieszac delikatnie z masą.Serniki schłodzic 3 godziny , wyjąc z formy boki posmarowac odłożoną kremówkąi obsypac orzechami . Wierzch udekorowac pomaranczą.