Desery Przepis na:
Sernik warstwowy (gotowany)

Składniki
- mąka, 3 szkl.
- maslo, 40 dag
- cukier, 2 szklanki
- jajka, 8
- Miód, 2 lyzki
- mleko, szkl i 2 lyzki
- soda oczyszczona, lyzeczka
- cukier waniliowy, 2szt
- ser tlusty bialy 3 razy zmielony, 1 kg
- BUDYN WANILIOWY, 1
- smazona skorka pomaranczowa, 3 lyzki
- dżem morelowy, 3 lyzki
- polewa czekoladowa jasna albo ciemna
- kawalek bialej lub ciemnej czekolady
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
mąkę wymieszac z soda,posiekac z 25 dag masla,dodac szkl. cukru,2 jajka,po 2 lyzki miodu i 2lyzki mleka i jeden cukier waniliowy,zagniesc ciasto
-
podzielic je na 3 czesci,zawinac w folię i schlodzic w lodowce.Kazdą porcje rozwalkowac na prostokatny placek grubosci 0,5cm,ulozyc w wyscielonej papierem formie i piec 15 min w 180 stopniach
-
Przygotowac nadzienie: ser,6 jaj i 15 dag masla umiescic w garnku,dodac cukier szkl.,1 cukier waniliowy i podgrzewac>gdy goraca masa uzyska jednolita konsystencje,wlac do niej budyn rozprowadzony szklanką mleka i zagotowac
-
zdjac z ognia,wymieszac ze skorka pomaranczowa,wystudzone placki posmarowac dzemem,przelozyc goraca masa serową
-
Gdy torcik wystygnie polac go polewa i oproszyc starta czekolada
Komentarze do przepisu (1)

polkangaroo 10 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Smakowity deser.Dla mnie w sam raz.10 Kto głosował? | Odpowiedz