Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście według tego przepisu jest puchaty i aksamitny w konsystencji. Jest to ciasto popularne w moim domu. Dodałam tu brzoskwinie z puszki, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać w sezonie świeże owoce.
Ciasto wyrobiłam i podzieliłam na dwie niezbyt równe części. Włożyłam do zamrażalnika na ok. 1 godzinkę.
W tym czasie zrobiłam masę serową.
Żółtka oddzieliłam od białek.
Uwierciłam żółtka z cukrami i masłem. Dodawałam po łyżce sera wciąż miksując. Dodawałam następnie kolejno mąkę, budyń, olej. Pod koniec dodałam śmietankę i wierciłam już krótko, tyle aby połączyła się z masą.
Białka ubiłam na sztywną pianę ze szczyptą soli i za pomocą szpatułki wymieszałam z masą serową.
Brzoskwinie wyciągnęłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Wymieszałam z serem.
Wyciągnęłam pierwszą część ciasta z zamrażalki i wyłożyłam nim spód blaszki. Podpiekłam 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Na podpieczony spód wylałam masę serową i starłam na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta.
Wstawiłam do piekarnika na ok. 50 minut.
Kiedy ciasto miało już złoty kolor wyłączyłam moc piekarnika i przez 10 minut jeszcze w nim pozostawiłam mój sernik. Po tym czasie uchyliłam drzwiczki i pozostawiłam w nim ciasto do prawie całkowitego wystudzenia.
Serniki to ostatnio moje ulubione desery. Sernik na kruchym cieście z kruch...
Odsłon: 11006
Sernik z brzoskwiniami, pieczony na kruchym spodzie posypany chrupiącą kruszo...
Odsłon: 9438
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 78
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 189
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 78
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 189
Składniki
Ciasto wyrobiłam i podzieliłam na dwie niezbyt równe części. Włożyłam do zamrażalnika na ok. 1 godzinkę.
W tym czasie zrobiłam masę serową. Żółtka oddzieliłam od białek. Uwierciłam żółtka z cukrami i masłem. Dodawałam po łyżce sera wciąż miksując. Dodawałam następnie kolejno mąkę, budyń, olej. Pod koniec dodałam śmietankę i wierciłam już krótko, tyle aby połączyła się z masą. Białka ubiłam na sztywną pianę ze szczyptą soli i za pomocą szpatułki wymieszałam z masą serową. Brzoskwinie wyciągnęłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Wymieszałam z serem.
Wyciągnęłam pierwszą część ciasta z zamrażalki i wyłożyłam nim spód blaszki. Podpiekłam 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Na podpieczony spód wylałam masę serową i starłam na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Wstawiłam do piekarnika na ok. 50 minut. Kiedy ciasto miało już złoty kolor wyłączyłam moc piekarnika i przez 10 minut jeszcze w nim pozostawiłam mój sernik. Po tym czasie uchyliłam drzwiczki i pozostawiłam w nim ciasto do prawie całkowitego wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 490
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 668