Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"żelazne" ciasto u mnie w domu ściągnięte z zeszytu mamy;)
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 123
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 35
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 459
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 123
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 35
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 459
Składniki
Zagnieść ciasto ze podanych składników i wyłożyć na blachę. ( ciasto jest takie ani lejące ani stałe trudne do rozsmarowania ale takie ma być)
ugotować budyń czekoladowy i gorący wyłożyć na surowe ciasto. odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek i żółtka, a następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.
na koniec lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą i wyłożyć na zimny budyń.
piec ok 40 min w temp. 180-200 stopni. po wystudzeniu polać polewą czekoladową można też posypać kokosem.