Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 295
Dodano: 09.07.2010
Odsłon: 17345
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Zagnieść ciasto ze podanych składników i wyłożyć na blachę. ( ciasto jest takie ani lejące ani stałe trudne do rozsmarowania ale takie ma być)
ugotować budyń czekoladowy i gorący wyłożyć na surowe ciasto. odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek i żółtka, a następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.
na koniec lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą i wyłożyć na zimny budyń.
piec ok 40 min w temp. 180-200 stopni. po wystudzeniu polać polewą czekoladową można też posypać kokosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

gemka 11 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
no jesli chodzi o wielkosc serkow to takie zwykle danio to byly ale moga tez byc inne tergo typu;)4 Kto głosował? | Odpowiedz

oli_2004 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Czy mozna podać wielkość tych serków homogenizowanych Z góry dziekuje ;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
fajny serniczek.....3 Kto głosował? | Odpowiedz

gemka 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
foremka ma dokładnie 25x40cm:) i ciesze się ze się spodobał przepis3 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
super przepis :]3 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Fajne ciacho ;)3 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda apetycznie,fajny przepis4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Czy możesz podać wymiary foremki? Ciekawa propozycja.2 Kto głosował? | Odpowiedz