Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ sezon w pełni daję dynię do wszystkiego :) Sernik na herbatnikach i bez polewy, robiony na szybko do niedzielnej kawy ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 477
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 477
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Składniki
Herbatniki wsypujemy do miski i kruszymy.
Masło roztapiamy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy do formy wysłanej papierem do pieczenia i lekko ubijamy.
Twaróg miksujemy z cukrem, dodajemy po 1 jajku oraz dynię i przyprawy. Wylewamy do formy i wstawiamy nagrzanego do piekarnika. Pieczemy ok 70-80 min. najpierw 180-190 stopni ok 20-25 min, następnie zmniejszamy do 140 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia, a następnie najlepiej wstawić do lodówki na całą noc.