Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ sezon w pełni daję dynię do wszystkiego :) Sernik na herbatnikach i bez polewy, robiony na szybko do niedzielnej kawy ;)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99195
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13838
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99195
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13838
Składniki
Herbatniki wsypujemy do miski i kruszymy.
Masło roztapiamy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy do formy wysłanej papierem do pieczenia i lekko ubijamy.
Twaróg miksujemy z cukrem, dodajemy po 1 jajku oraz dynię i przyprawy. Wylewamy do formy i wstawiamy nagrzanego do piekarnika. Pieczemy ok 70-80 min. najpierw 180-190 stopni ok 20-25 min, następnie zmniejszamy do 140 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia, a następnie najlepiej wstawić do lodówki na całą noc.