Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ sezon w pełni daję dynię do wszystkiego :) Sernik na herbatnikach i bez polewy, robiony na szybko do niedzielnej kawy ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5510
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5510
Składniki
Herbatniki wsypujemy do miski i kruszymy.
Masło roztapiamy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy do formy wysłanej papierem do pieczenia i lekko ubijamy.
Twaróg miksujemy z cukrem, dodajemy po 1 jajku oraz dynię i przyprawy. Wylewamy do formy i wstawiamy nagrzanego do piekarnika. Pieczemy ok 70-80 min. najpierw 180-190 stopni ok 20-25 min, następnie zmniejszamy do 140 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia, a następnie najlepiej wstawić do lodówki na całą noc.