Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10045
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2685
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1820
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 685
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3916
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10045
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2685
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1820
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 685
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3916
Składniki
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jeżyny myjemy i osuszamy. Twaróg, jajka, kaszę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny ucieramy na jednolitą, gładką masę. Nie przerywając ucierania, powoli wlewamy masło. Dodajemy jeżyny i delikatnie mieszamy.
Masę przekadamy do natłuszczonej, wysypanej kaszą manną małej tortownicy. Pieczemy około godziny w temperaturze 180*C na złoty kolor. Po upieczeniu zostawiamy ciastko w piekarniku na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.