Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10589
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10589
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Składniki
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jeżyny myjemy i osuszamy. Twaróg, jajka, kaszę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny ucieramy na jednolitą, gładką masę. Nie przerywając ucierania, powoli wlewamy masło. Dodajemy jeżyny i delikatnie mieszamy.
Masę przekadamy do natłuszczonej, wysypanej kaszą manną małej tortownicy. Pieczemy około godziny w temperaturze 180*C na złoty kolor. Po upieczeniu zostawiamy ciastko w piekarniku na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.