Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1499
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1499
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Składniki
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jeżyny myjemy i osuszamy. Twaróg, jajka, kaszę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny ucieramy na jednolitą, gładką masę. Nie przerywając ucierania, powoli wlewamy masło. Dodajemy jeżyny i delikatnie mieszamy.
Masę przekadamy do natłuszczonej, wysypanej kaszą manną małej tortownicy. Pieczemy około godziny w temperaturze 180*C na złoty kolor. Po upieczeniu zostawiamy ciastko w piekarniku na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.