Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3810
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414567
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3810
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414567
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Składniki
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jeżyny myjemy i osuszamy. Twaróg, jajka, kaszę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny ucieramy na jednolitą, gładką masę. Nie przerywając ucierania, powoli wlewamy masło. Dodajemy jeżyny i delikatnie mieszamy.
Masę przekadamy do natłuszczonej, wysypanej kaszą manną małej tortownicy. Pieczemy około godziny w temperaturze 180*C na złoty kolor. Po upieczeniu zostawiamy ciastko w piekarniku na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.