Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten serniczek to modyfikacja kilku przepisów i w końcu wyszedł mokry ale zarazem delikatny i nie oklapnięty; po prostu pyszniutki
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24866
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24866
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
miękkie masło, cukier i 3 razy zmielony ser utrzeć mikserem, następnie dodać śmietanę, jajka w całości olejek oraz mąkę i utrzeć krotko do połączenia składników; wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia; po bokach obficie posypać orzechami i wstawić do nagrzanego piekarnika 180st, na 60 min. należy sprawdzać, czy nie za bardzo się rumieni, jeśli tak to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu ciasto zostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia następnie posypać środek czekalodowymi wiórkami i schłodzić w lodowce.
Ja swoje posypałam czekoladą jeszcze ciepłe więc na środku zrobił się kleksik, ale i tak smakuje wybornie... mniam mniam