Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten serniczek to modyfikacja kilku przepisów i w końcu wyszedł mokry ale zarazem delikatny i nie oklapnięty; po prostu pyszniutki
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 65
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 65
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Składniki
miękkie masło, cukier i 3 razy zmielony ser utrzeć mikserem, następnie dodać śmietanę, jajka w całości olejek oraz mąkę i utrzeć krotko do połączenia składników; wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia; po bokach obficie posypać orzechami i wstawić do nagrzanego piekarnika 180st, na 60 min. należy sprawdzać, czy nie za bardzo się rumieni, jeśli tak to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu ciasto zostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia następnie posypać środek czekalodowymi wiórkami i schłodzić w lodowce.
Ja swoje posypałam czekoladą jeszcze ciepłe więc na środku zrobił się kleksik, ale i tak smakuje wybornie... mniam mniam