Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na połączenie klasycznego sernika z makowcem.
Przygotować ciasto kruche. Mąkę, jajko, 125 g margaryny i 70 g cukru posiekać nożem, następnie zagnieść szybkimi ruchami ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 30 min
4 żółtka oddzielić od białek. 125 g margaryny utrzeć z 170 g cukru następnie dodawać po 1 żółtku cały czas ucierając. W misce wymieszać mleko, ser, mascarpone,sok z cytryny i kaszę mannę. Całość dodać do masy jajecznej. Białka ubić z 60 g cukru i dodać do całości. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać mak i dokładnie wymieszać.
Cisto kruche rozwałkować, wyłożyć tortownice(26 cm) dociskając brzegi. Na cisto wykładać na przemian warstwę masy serowej i makowej, wierzch wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika piec ok. 60 min. w temperaturze 175 stopni(termoobieg 150 stopni). Ciasto wyjąć, odstawić na 15 min. następnie wyjąć z formy. Ciasto posypać cukrem puderem.
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 74
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 75
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 74
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 75
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Składniki
Przygotować ciasto kruche. Mąkę, jajko, 125 g margaryny i 70 g cukru posiekać nożem, następnie zagnieść szybkimi ruchami ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 30 min
4 żółtka oddzielić od białek. 125 g margaryny utrzeć z 170 g cukru następnie dodawać po 1 żółtku cały czas ucierając. W misce wymieszać mleko, ser, mascarpone,sok z cytryny i kaszę mannę. Całość dodać do masy jajecznej. Białka ubić z 60 g cukru i dodać do całości. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać mak i dokładnie wymieszać.
Cisto kruche rozwałkować, wyłożyć tortownice(26 cm) dociskając brzegi. Na cisto wykładać na przemian warstwę masy serowej i makowej, wierzch wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika piec ok. 60 min. w temperaturze 175 stopni(termoobieg 150 stopni). Ciasto wyjąć, odstawić na 15 min. następnie wyjąć z formy. Ciasto posypać cukrem puderem.
Przepisy Desery
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Desery
Pleśniak z truskawkami
Desery
Bałaganiarz marcepanowo-makowy z truskawkami
Desery
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką
Pleśniak z rabarbarem
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą polecam
Odsłon: 49
Pleśniak z truskawkami
Pyszne domowe ciasto z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 163