Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i lekkie ciasto w sam raz na upały! Nie musisz mieć doświadczenia w kuchni, ani spędzić w niej masę czasu żeby rozkoszować się tym niebiańskim smakiem. Przepis przywieziony z Wilna.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3495
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3495
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Składniki
1. Białka ubijamy z solą na pianę, dodajemy kwasek cytrynowy i po jednej łyżce cukru aż póki się nie skończy. Ubijamy na sztywno. 2. Na końcu dodajemy skrobię i jeszcze ubijamy 2-3 minuty. Jak widzicie, największą prace tutaj wykonuje mikser :) 3. Blachę wykładamy papierem, rozsmarowujemy ciasto i wypiekamy w t 160C 25 minut. 4. Po wyjęciu przekładamy na ręcznik płócienny i zwijamy razem z nim (jak każdą roladę).
5. Teraz czas na krem. Ubijamy wszystkie składniki do zagęstnienia. 6. Po wystygnięciu rolady, rozwijamy ją, przekładamy kremem i owocami i na nowo zwijamy. 7. Dekorujemy i schładzamy w lodówce. Smacznego!