Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu, warto go zrobić bo jest przepyszny!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Upiec biszkopty odstawić do wystudzenia
200 ml śmietanki odlać do rondelka i podgrzać na kuchni.Wrzucić do tego połamane na kostki czekolady i mieszać do rozpuszczenia.Jak uzyskamy gładką masę odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na ok 3 godz.
Poncz: połączyć herbatę z sokiem z cytryny i alkoholem. Naponczować obydwa biszkopty. jeden posmarować powidłem.
Masę ganache wyjąć i miksować chwilę na najszybszych obrotach, powinna trochę zwiększyć objętość. Ostrożnie dolać alkohol i na małych obrotach wymieszać.
Masę wyłożyć na powidło i przyłożyć drugim biszkoptem. Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu i ostudzić. Pozostałą śmietankę ubić dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać. Jak zacznie gęstnieć wyłożyć na placek. Gotowe. Najlepiej smakuje jak odstoi ok 1 dnia.