Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z jabłkiem- pyszny, szybki deser...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13390
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5832
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13390
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5832
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Składniki
Jabka ubieramy, kroimy na krążki, usuwamy gniazdka nasienne. Do mąki wrzucamy żółtka, dolewamy mleko, olej i szybko mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy i dodajemy do ciasta. (Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodac wody). Konsystencja ciasta, jak na lane kluski. Krążki jabłek maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.Jeszcze ciepłe- posypujemy cukrem pudrem.( można polać też śmietaną). Smacznego.