Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z jabłkiem- pyszny, szybki deser...
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Jabka ubieramy, kroimy na krążki, usuwamy gniazdka nasienne. Do mąki wrzucamy żółtka, dolewamy mleko, olej i szybko mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy i dodajemy do ciasta. (Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodac wody). Konsystencja ciasta, jak na lane kluski. Krążki jabłek maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.Jeszcze ciepłe- posypujemy cukrem pudrem.( można polać też śmietaną). Smacznego.