Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z jabłkiem- pyszny, szybki deser...
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 820
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12669
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 820
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12669
Składniki
Jabka ubieramy, kroimy na krążki, usuwamy gniazdka nasienne. Do mąki wrzucamy żółtka, dolewamy mleko, olej i szybko mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy i dodajemy do ciasta. (Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodac wody). Konsystencja ciasta, jak na lane kluski. Krążki jabłek maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.Jeszcze ciepłe- posypujemy cukrem pudrem.( można polać też śmietaną). Smacznego.