Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 325
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 325
Składniki
Upiec biszkopt,lub gotowy.
Galaretki rozpuścić osobno wg. przepisu. Gdy stężeją pokroić w kostkę.
Cukier kryształ i puder rozpuścić w mleku i lekko podgrzać.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody i połączyć z mlekiem i cukrem.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,dodać jogurt,mleko z żelatyną,pokrojoną galaretkę i wymieszać.
Biszkopt ułożyć w foremce,wylać masę na biszkopt i wyrównać. Wstawić do lodówki.