Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6420
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114782
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6420
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114782
Składniki
Wiśnie wydrylować, czekoladę zetrzeć na grubej tarce. Mąkę przesiać do miski wymieszać z proszkiem, dodać masło, cukier, cukier waniliowy, jajka i twaróg Wyrobić ciasto a następnie przełożyć je na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkować na duży prostokąt.
Na 2/3 ciasta rozłożyć czekoladę i wiśnie zostawiając wolny brzeg. Zwinąć ciasto i ostrożnie przełożyć na przykrytą pergaminem blachę.Piec ok.70 min w temp 200*C.Po 30 min przykryć folią aluminiową żeby wierzch się nie przypalił.