Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3821
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3821
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Wiśnie wydrylować, czekoladę zetrzeć na grubej tarce. Mąkę przesiać do miski wymieszać z proszkiem, dodać masło, cukier, cukier waniliowy, jajka i twaróg Wyrobić ciasto a następnie przełożyć je na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkować na duży prostokąt.
Na 2/3 ciasta rozłożyć czekoladę i wiśnie zostawiając wolny brzeg. Zwinąć ciasto i ostrożnie przełożyć na przykrytą pergaminem blachę.Piec ok.70 min w temp 200*C.Po 30 min przykryć folią aluminiową żeby wierzch się nie przypalił.