Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale ciasto na wszystkie okazje.
FARSZ
Jablka ucieramy na tarce o malych wiekszych oczkach.Dodajemy cynamon,bulke tarta,cukier,bakalie roznego rodzaju pokrojone w kostke drobna i wszystko mieszamy.Farsz jest najlepszy gdy troche polezy ok 2 godz.
CIASTO
Polaczyc skladniki i dodajemy tyle wody by sie nie kleilo i bylo elastyczne.Aby ciasto bylo lepsze nalezy uformowac z niego grubszy placek i uderzac go walkiem az beda becherzyki sie pojawac.
Zagotowac w garnku wode ,nastepnie ja wylac i goracym garnkiem przykrywamy ciasto na kilkanascie minut
Nastepnie ciasto rozwalkowac .Po rozwalkowaniu ciasto delikatnie rozciagamy opuszkami palcow z kazdej strony.Na rozciagniete cieniutkie ciasto nakladamy farsz rozsmarowujac go na ciescie.nastepnie sparujemy troche maslem i delikatnie zwijamy w rolade.Przed wlozeniem do piekarnika rowniez posmarowac strudel maslem i piec na zloty kolor w piekarniku nagrzanym do 170 st ok 60 min.
Gorace ciasto kroimy i dekorujemy bita smietana i listkiem miety.Jeszcze lepiej smakuje dodajac do tego galke lodow waniliowych.
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 134
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 167
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 300
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 134
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 167
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 300
Składniki
FARSZ Jablka ucieramy na tarce o malych wiekszych oczkach.Dodajemy cynamon,bulke tarta,cukier,bakalie roznego rodzaju pokrojone w kostke drobna i wszystko mieszamy.Farsz jest najlepszy gdy troche polezy ok 2 godz. CIASTO Polaczyc skladniki i dodajemy tyle wody by sie nie kleilo i bylo elastyczne.Aby ciasto bylo lepsze nalezy uformowac z niego grubszy placek i uderzac go walkiem az beda becherzyki sie pojawac. Zagotowac w garnku wode ,nastepnie ja wylac i goracym garnkiem przykrywamy ciasto na kilkanascie minut Nastepnie ciasto rozwalkowac .Po rozwalkowaniu ciasto delikatnie rozciagamy opuszkami palcow z kazdej strony.Na rozciagniete cieniutkie ciasto nakladamy farsz rozsmarowujac go na ciescie.nastepnie sparujemy troche maslem i delikatnie zwijamy w rolade.Przed wlozeniem do piekarnika rowniez posmarowac strudel maslem i piec na zloty kolor w piekarniku nagrzanym do 170 st ok 60 min. Gorace ciasto kroimy i dekorujemy bita smietana i listkiem miety.Jeszcze lepiej smakuje dodajac do tego galke lodow waniliowych.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 134
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 348