Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdradzę wam przepis na chyba najbardziej czekoladowe Brownie, jakie widziałem w sieci:) Z przepisu tego wychodzi świetny, delikatny, wręcz rozpuszczający się w ustach zakalec (ale o to w Brownie właśnie chodzi).
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Małą blaszkę (ja miałem 32x20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, papier wysmarować masłem i posypać gorzkim kakao.
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
W dużej misce ubić całe jajka z cukrem i esencją waniliową.
Do ubitych jajek z cukrem przelać wystudzoną masę czekoladową.
Dodać mąkę z solą i delikatnie wymieszać, żeby ciasto nie straciło puszystości.
Masę przelać do przygotowanej wcześniej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut (grzałki góra-dół). Gotowe ciasto pozostaje wilgotne w środku, pomimo formy zakalca jest bardzo delikatne w smaku, wręcz rozpuszczające się w ustach.