Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdradzę wam przepis na chyba najbardziej czekoladowe Brownie, jakie widziałem w sieci:) Z przepisu tego wychodzi świetny, delikatny, wręcz rozpuszczający się w ustach zakalec (ale o to w Brownie właśnie chodzi).
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3845
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 310
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 62
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 310
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 796
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3845
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 310
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 62
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 310
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 796
Składniki
Małą blaszkę (ja miałem 32x20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, papier wysmarować masłem i posypać gorzkim kakao.
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
W dużej misce ubić całe jajka z cukrem i esencją waniliową.
Do ubitych jajek z cukrem przelać wystudzoną masę czekoladową.
Dodać mąkę z solą i delikatnie wymieszać, żeby ciasto nie straciło puszystości.
Masę przelać do przygotowanej wcześniej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut (grzałki góra-dół). Gotowe ciasto pozostaje wilgotne w środku, pomimo formy zakalca jest bardzo delikatne w smaku, wręcz rozpuszczające się w ustach.