Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdradzę wam przepis na chyba najbardziej czekoladowe Brownie, jakie widziałem w sieci:) Z przepisu tego wychodzi świetny, delikatny, wręcz rozpuszczający się w ustach zakalec (ale o to w Brownie właśnie chodzi).
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 876
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1703
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 130
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 876
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1703
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 130
Składniki
Małą blaszkę (ja miałem 32x20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, papier wysmarować masłem i posypać gorzkim kakao.
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
W dużej misce ubić całe jajka z cukrem i esencją waniliową.
Do ubitych jajek z cukrem przelać wystudzoną masę czekoladową.
Dodać mąkę z solą i delikatnie wymieszać, żeby ciasto nie straciło puszystości.
Masę przelać do przygotowanej wcześniej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut (grzałki góra-dół). Gotowe ciasto pozostaje wilgotne w środku, pomimo formy zakalca jest bardzo delikatne w smaku, wręcz rozpuszczające się w ustach.