Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Biszkopt upiec wg własnego przepisu. jeśli wyrośnie bardzo wysoki to przekroić wzdłuż na pół. Jedną warstwe zostawić w formie, a drugą pokroić na 8 długich pasków. Jeżeli jest niski to tylko pokroić w długie paski (bez spodniej warstwy).
Ser: Margarynę z cukrem roztopić w garnku, powoli dodawać ser, rozbite jaja. dobrze wymieszać, cały czas trzymać na ogniu. Gdy zacznie się gotować to wlać rozrobiony budyń w mlekku, gotować do zgęstnienia.
Na biszkopt wylać cieniutką warstwe sera- ciepłego, na to wyłożyć 4 paski pokrojonego biszkoptu w równych odstępach. W powstałe dziury wylać ser, teraz na ser położyć pozostałe paski biszkoptu i w szpary wlać ser. Mnie tego sera troszke brakło więc żeby ciasto było mniejwięcej równe to na niższą warstwe sera położyłam podłużne biszkipty. Całość zalać tężejącą galaretką.
Przepis pochodzi z takiej małej gazetki z serii "przyślij przepis" -"Ciasta i torty"