Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Składniki
Jabłka obierz , pokrój na kawałki , wrzuc do garnka , dolej szklanke wody , wsyp cynamon , mieszaj do uzyskania gęstej konsystencji.
CIASTO : Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia , , przesiekaj tłuszcz, dodaj żołtka , cukier i smietanę , wszystko dokladnie zagniec. Podziel ciasto na 2 części i rozwałkuj.
Jedną częśc ułóz na blaczce , nałóż jabłka , przykryj druga częścią ciasta , nakłuj widelcem
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min.