Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Szybko zagnieść kruche ciasto, włożyć je na godzinę do lodówki. Jabłka obrać (usunąć pestki), pokroić i rozgotować z odrobiną wody, cukrem i cynamonem. Ostudzić, wymieszac z pistacjami. Ciasto podzielić na 2 części, obie rozwalkować. Jeden placek posypać bułką tartą. Posmarować masą, prztkryć drugim plackiem. Piec okolo 25-30 minut w temperaturze 200 st C. SMACZNEGO.