Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Szybko zagnieść kruche ciasto, włożyć je na godzinę do lodówki. Jabłka obrać (usunąć pestki), pokroić i rozgotować z odrobiną wody, cukrem i cynamonem.
Ostudzić, wymieszac z pistacjami. Ciasto podzielić na 2 części, obie rozwalkować.
Jeden placek posypać bułką tartą. Posmarować masą, prztkryć drugim plackiem. Piec okolo 25-30 minut w temperaturze 200 st C. SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

gienek 05 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Nie wiem,czy ktoś próbował bo mi od początku to ciasto wydało się zbyt klejące,nie było szans żeby zetrzeć je na tarce,mimo że zapobiegawczo włożyłam do zamrażarki.0 Kto głosował? | Odpowiedz